کاربردهای عمومی و مزایای رژیم های تک خوری در طب سنتی عبارتند از :

1- تخلیه سریع سموم قبلی از بدن .

2- شتاب دادن درمان های بعدی به سمت اصلاح طبع ها.

3- استفاده از خواص درمانی مستقل این نوع رژیم ها.

4- کم کردن سریع وزن در حد توان رژیم تک خوری و تعدیل و تنظیم آن.

5- نقش مستقل مسهلی در برخی از موارد مثل رژیم انگور.

نسخه های طبیعی درمان سینوزیت

مهمترین عامل در درمان سینوزیت و هر بیماری دیگری برطرف کردن عوامل سبب ساز است.

1- بخورها : بخور رساندن بخار محلول دارو درآب به ناحیه مورد نظر است بخور دادن از روش های مهم درمانی در سینوزیت است تا آنجایی که بسیاری از سینوزیت ها با انجام این روش به تنهایی درمان می شوند ، در هر سرماخوردگی یا آنفولانزایی اگر حتی هیچ دارویی در دسترس شما نبود با آب خالی بخور دهید .

عمل اصلی بخور : باز کردن مجاری سینوس ها و شل کردن ترشحات آنها و درنتیجه تسهیل خروج آنهاست اگر چه بسیاری ار داروهای مورد استفاده در بخور اثر خوبی در کاهش میزان ترشحات هم دارند.

روش انجام بخور

مقدار آب را به همراه ماده بخور در ظرف مناسبی ریخته روی شعله گاز قراردهید تا جوش آید ، دراین حال با فاصله مناسبی سر را روی بخار گرفته و از آن استنشاق کنید یا آنکه پس از جوش آمدن کامل محلول آن را روی زمین گذاشته و روی سر خود را با ملافه ای پوشانده سر را روی ظرف بخور بگیرید ، این کار را حداقل 10 دقیقه انجام دهید تا کاملا عرق کنید.

2- در صورتی که تمایل دارید از دستگاه بخور استفاده کنید باید داروی مورد نظر را در آب جوشانده و عصاره صاف شده آن را داخل دستگاه بریزید.

تذکر مهم : پس از هر بخور ، سر و صورت خود را با یک پارچه نخی ببندید و مواظب باشید تا خشک شدن کامل سر و صورت هرگز در معرض باد کولر یا اینکه و هوای آزاد قرار نگیرید و گرنه اثر معکوس خواهد داشت .

سرماخوردگی شایعترین بیماری ویروسی در فصول بهار به ویژه پاییز و زمستان می باشد هرچند که ابتلا به سرما خوردگی ( آنفولانزا) سبب فعال شدن سیستم ایمنی فرد مبتلا خواهد شد که خود خواص متعددی را دارا می باشد از جمله ایمنی در مقابل بسیاری از بیماری های دیگر ولی به علت آنکه طول کشیدن آن باعث ایجاد عوارض دیگری همچون سینوزیت ،برونشیت ( عفونت ریه ها) و نیز در روال زندگی طبیعی خلل ایجاد خواهد کرد بهتر است که با استفاده از روش های طبیعی باعث تسریع در رونده بهبود آن و جلوگیری از  بروز عوارض ناشی از سرما خوردگی شویم.

توصیه های عمومی جهت پیشگیری از کبد چرب

1- عدم مصرف هر نوع نوشیدنی حتی آب از نیم ساعت قبل از غذا تا یک ساعت پس از غذا مصرف آب همراه با غذا یا بلافاصله پس از غذا علاوه بر آنکه سبب اختلال در هضم غذا می شود باعث ایجاد بیماری های مختلفی از جمله نفخ و التهاب و... در دستگاه گوارشی می شود .( نوشیدن مایعات سرد بین غذا و یا بلافاصله پس از غذا بدترین عادت غذایی است که ابتلا به بیماری کبد چرب را تشدید می نماید. )

2- عدم مصرف انواع میوه جات همراه با غذا تنها میوه ای که می توان همراه غذا میل کرد زیتون است.( بهترین زمان مصرف میوه جات یک ساعت قبل از غذا یا 2ساعت بعد از غذا است)

3- عدم مصرف چند نوع غذا در یک وعده

4- مصرف نکردن غذاهای حاوی مواد نگهدارنده به ویژه فست فود ها( مصرف  سوسیس کالباس ، سس نوشابه چهار مواد غذایی مضری هستند که بیشترین آسیب را به کبد وارد می نمایند.

5- کم مصرف کردن غذاهای سرخ کرده ( غذاهای سرخ کردنی علاوه بر آنکه ارزش غذایی کمی دارند در زمان هضم فشار زیادی بر دستگاه گوارش وارد می نمایند(ثقیل الهضم می باشند) و بهتر است در وعده غذایی شب و به ویژه بعد از سن 40 سالگی مصرف نشود )

از آنجایی که این بیماری کبد چرب سیر پیش رونده دارد ، می تواند در مراحل اولیه بدون علامت باشد که با پیشرفت بیماری و درگیری بیشتر کبد تاثیرات منفی بر عملکرد کبد به صورت احساس ضعف خستگی و کاهش وزن بروز کند ، در 30% موارد افراد مبتلا به کبد چرب دچار التهاب دربافت  کبد (هپاتیت غیر الکلی) می شوند.که 15 درصد از این افراد به سیروز کبدی مبتلا می شوند که منجر به از کار افتادگی کبد می شود و تنها راه درمان آن پیوند کبداست

افرادی که مبتلا به بیماری کبد چرب شده اند ، در صورتی که میزان درگیری کبد در حد ضعیف (گرید1) باشد و میزان آنزیم های کبدی شان به ویژه SGPT (LAT) نرمال باشد. می توان با رعایت دستورات زیر سیر بهبودی شان را تسریع نمایند.

1- مصرف شربت عسل ، آبلیمو ، کاسنی روزی یک لیوان صبح ناشتا و یک لیوان آخر شب (1/5 لیوان آبلیموی تازه + یک قاشق مرباخوری عسل + 4/5 لیوان کاسنی )

2- مصرف یک قاشق چای خوری سیاهدانه صبح و شب ، سیاهدانه باید حتما جویده شود اگر همراه با کمی عسل طبیعی میل شود اثر زیادتری دارد.

3- انجام حجامت عام در زمان خواص خود طبق نظر طبیبان طب سنتی و اسلامی ، لازم به ذکر است حجامت کبد در درمان این بیماری (کبد چرب ) تاثیر مثبتی ندارد و بهتر است از انجام آن خودداری کنید.

4- مصرف روزانه 2 الی 3 عدد سیب کامل صبح ها قبل از صبحانه و آخرشب

مهمترین عوامل بروز کبد چرب افزایش مصرف غذاهای چرب و حاوی مواد نگهدارنده از جمله انواع فست فودها،نوشابه ها و همچنین افزایش استرس و عدم ورزش و فعالیت مناسب روزانه و عادات بد غذایی همچون مصرف آب بین غذا می باشد.

در بررسی های انجام شده روی بیش از 300 بیمار مبتلا به کبد چرب غیر الکلی که در این مرکز تحت درمان قرار گرفته اند . مهمترین عوامل بروز بیماری (کبد چرب) عبارت اند از:

  1. مصرف بیش از حد غذاهای چرب
  2. عدم رعایت آداب غذا خوردن
  3. استرس (اضطراب ،افسردگی ) بویژه استرس های درونی
  4. عدم تحرک کافی (نداشتن فعالیت بدنی مناسب)

مصرف بعضی داروها نیز می تواند باعث افزایش رسوب چربی در کبد گردد و یا در صورت وجود بیماری کبدی همچون کبد چرب شدت پیشرفت بیماری را تشدید نماید.

قرص های ضد بارداری ، انواع کورتون ها ، ویتامین آ ،واستاتین ها ( آتروواستاتین ، لووستاتین و...)

داروها و قرص های دارای هورمون های اندروژنتیک که در بدن سازی مورد استفاده قرار می گیرد مصرف زیاد داروهای تقویت کننده جنسی مصرف بی رویه داروها حتی آنهایی که نیاز به نسخه پزشک ندارندهمچون استامینوفن می تواند آسیب کبدی را به دنبال داشته باشد.

مصرف بعضی از مواد غذایی طبیعی فعالیت کبد را در حد مطلوب حفظ می کند پس برای حفاظت از کبد و تسریع در درمان آن لازم است مصرف بالای میوه ها ، سبزی جات و غلات سبوس دار را در رژیم غذایی خود قرار دهیم .

دو دسته از مواد غذایی بیشترین اثر مفید را روی کبد دارند.

الف) مواد غذایی که فرآینده سم زدائی و تصفیه کبد را افزایش می دهند.

ب) مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان که طی فرآینده سم زدائی از کبد محافظت می کنند ( در فرآینده سم زدائی یا تصفیه کبدتعداد زیادی رادیکال آزاد تولید می شود که برای کبد مضر هستند ، آنتی اکسیدان ، از کبد در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند ) میوه هایی که بیشترین آنتی اکسیدان را دارند به ترتیب عبارتند از :

آلو، کشمش،شاه توت،توت فرنگی،تمشک ،پرتغال،طالبی ،سیب،گلابی

کبد چرب الکلی Alcoholic fatty liver :

چون عامل اصلی به وجود آوردنده این بیماری مصرف الکل می باشد به آن بیماری کبد چرب الکلی می گویند که در مصرف کنندگان مشروبات الکلی بیماری شایعی است.  از شایعترین علل از کار افتادن کبد آنها و اصلی ترین علل مرگ و میر آنان نیز می باشد.

کبد چرب غیر الکلی Non – alcoholic fatty liver :

کبد چرب غیر الکلی به نوعی از کبد چرب گفته می شود که بدون مصرف مشروبات الکلی ایجاد شده است لازم به ذکر است به علت آنکه در اثررسوب چربی در بافت های کبدی، کبد دیگر نمی تواند وظایف حفاظتی و تنظیمی خود را در دیگر اعضاء بدن انجام دهد بیماریهای همچون سکته های قلبی ، سکته مغزی ، فشار خون و  دیابت همراه با عوارض ناشی از آنها دراین بیماران به میزان  بالایی مشاهده می شود.

با توجه به تاثیر بسیار خوب و موثر رواج مجدد طب سنتی و اسلامی در میان مردم و درمان بسیاری از بیماری ها و نقش بسیار موثر و رواجع این طب در ارتقاع سطح سلامت جامعه بدون نیاز به مصرف و ترویج محصولات وارداتی صنعتی همچون انواع تقویت کننده ها و داروها بر آن شدیم که با بازگوکردن سخنان معصومین و حکیمان این سرزمین هرچند قدمی کوچک برداشته باشیم